Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 28 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Gresie tip parchet - 9 motive ca sa faci aceasta alegere

Actualizat: 09.08.2021 / Publicat: 17.05.2020 / Timp lectură: 3 min

Eleganta si frumusetea pardoselei din lemn este de necontestat. In acelasi timp este cunoscut faptul ca parchetul din lemn masiv este costisitor si pretentios in ceea ce priveste intretinerea. Desi o varianta mai accesibila este parchetul laminat, exista tentatia de a iti dori un material cat se poate de practic, pentru care sa nu iti faci griji, fie ca cel mic testeaza noua masinuta teleghidata, fie ca ai hotarat sa ii cumperi un caine. Asadar, daca iti place aspectul elegant oferit de parchet, dar nu ai timp pentru a-l intretine corespunzator si iti doresti ca suprafata sa isi pastreze frumusetea initiala, in ciuda traficului intens de zi cu zi, poti opta pentru un model de gresie tip parchet. Iti  prezentam 9 motive pentru a face aceasta alegere.

Cuprins

1. Rezistenta la umiditate

Avantajul foarte mare este dat de rezistenta la umezeala. Cu o gresie tip parchet ai atat aspectul cuceritor al pardoselei din lemn, cat si lipsa de grija in ceea ce priveste posibila deteriorare a podelei din cauza infiltrarii apei.  Poti avea gresie tip parchet in baie sau bucatarie, incaperi cu umiditate ridicata.

In cazul unor situatii exceptionale, a inceput furtuna si fereastra era deschisa, s-a spart caloriferul, masina de spalat rufe s-a defectat, nu vei avea parte de umflarea parchetului, tocmai pentru ca tu ai optat pentru gresie!

2. Rezistenta ridicata la uzura si zgarieturi

Gresia este una dintre cele mai rezistente tipuri de podea prezente in piata. Spre deosebire de aceasta, parchetul este delicat si se deterioreaza cu usurinta. Daca are loc mutarea mobilei sau cade un obiect ascutit pe suprafata acestuia, poate zgaria cu usurinta stratul superios al parchetului. In cazul unui montaj neglijent, pot aparea mici imperfectiuni pe suprafata parchetului chiar de la instalare.

3. Rezistenta la chimicale

Gresia este un material cu o porozitate scazuta, prin urmare este rezistenta la atacurile oricaror produse chimice. Indiferent de modelul de gresie tip parchet, petele raman doar pe suprafata placilor si pot fi indepartate cu usurinta chiar si dupa ce s-au uscat complet. Nu ai de ce sa te temi cand podeaua este din placi ceramice, orice pata poate fi indepartata rapid cu un mop sau un burete umed.

4. Rezistenta la foc

Daca ai gresie, nu exista riscul ca suprafata acesteia sa se innegreasca la contactul cu o tigara aprinsa, jar ori cenusa. In acelasi timp, nu va elibera niciun gaz sau substanta toxica daca a fost vorba de o expunere la flacara.

Prin urmare, suprafata podelei pare a fi din lemn, cu mentiunea ca are puterea de a nu fi afectata de foc.

5. Rezistenta la inghet

Asa cum bine ti-ai dat seama, acest lucru inseamna ca poti avea gresie tip parchet la tine in curte. Tine cont ca trebuie sa fie o gresie de exterior, care are caracteristici diferite de cea de interior. Astfel, indiferent de vremea de afara, fie zapada, temperaturi cu minus sau canicula, podeaua nu va suferi modificari.

gresie si faianta

6. Rezistenta in timp

Daca iti doresti ca aspectul pardoselii instalate sa se pastreze ani si ani la rand, gresia tip parchet este o alegere potrivita. Este un material rezistent, care nu isi pierde culoarea sau finisajul si nici stralucirea initiala. Sansa mai mare este sa te plictisesti de model, decat sa capete vreo uzura.

 In cazul unui impact puternic, daca o placa de gresie se sparge, aceasta poate fi inlocuita destul de simplu.

7. Reproducerea fidela a lemnului

Culoarea si textura lemnului, fibra si nodurile acestuia pot fi astazi reproduse la cel mai inalt nivel de placile ceramice. Astfel, te vei putea bucura de senzatia pe care o pardoseala din lemn o ofera spatiului, acel aspect elegant si stilat.

Totodata, trebuie sa stii ca parchetul laminat este tot o reproducere a lemnului. El este compus din amestecul fibrelor de lemn cu adeziv.  Pe deasupra se afla un strat decor, mai exact o hartie imprimata care imita textura lemnului. Ia in calcul ca o podea din lemn masiv, poate fi o investitie costisitoare.

8. Intretinere usoara

Podeaua din gresie este usor de intretinut, fara a trebui sa iti faci griji cu privire la deteriorarea materialului. Avantajul este ca, spre deosebire de parchet, nu este necesar sa te grabesti sa indepartezi rapid apa varsata pe podea sau petele de mancare, suc, ceai, cafea, pentru a nu se impregna. In cazul gresiei, petele vor fi indepartate cu usurinta, chiar daca ele sunt vechi.

9. Pret avantajos

Gresia este o pardoseala accesibila la pret, lucru care o face inca o data o solutie demna de luat in considerare.

Parchetul laminat are un pret mai avantajos decat parchetul din lemn masiv, acesta din urma fiind cel mai costisitor.

Gresia tip parchet este o optiune cu multe avantaje, ofera atat aspectul placut si cald al lemnului, cat si caracterul practic, atat de dorit pentru o podea. Imbini frumusetea lemnului cu caracteristicile gresiei - un material rezistent la umezeala si foarte usor de intretinut.

Te-ar putea interesa și:

Aspectul exterior al casei este insasi cartea de vizita a acesteia. Textura si culorile acesteia trebuie alese cu grija, astfel incat rolul de protectie sa se imbine perfect cu cel estetic. Alegerile pot fi dificile, insa odata ce ai la indemana toate informatiile despre tipurile de tencuieli decorative pentru care poti opta si cand stii care sunt avantajele si dezavantajele acestora, lucrurile se simplifica substantial. In plus, aici vei gasi si idei menite sa te inspire in alegerile tale.
Gresia este populara in amenajarile interioare, in special ca optiune pentru bai si bucatarii. In cazul in care vrei o schimbare si iti doresti alta varianta de podea, trebuie sa stii ca ai optiuni din care sa alegi. Cateva alternative pentru placile de gresie iti sunt prezentate in continuare.
Astazi, o alegere tot mai populara pentru podea o reprezinta parchetul laminat, care se regaseste de multe ori nu doar in living, ci in aproape toate camerele, inclusiv bucatarie. Ofera spatiului un aspect cald si primitor, iar din dorinta de a-i pastra aspectul de nou cat mai mult timp, apare intrebarea cum poate fi menajat si intretinut.
Jaluzelele exterioare au rolul de a spori intimitatea si securitatea locuintei in timp ce blocheaza razele puternice ale soarelui. In plus, protejeaza ferestrele de ploi si ninsori si reduc cu pana la 50% zgomotul de afara. Un alt beneficiu al rulourilor pentru geamuri este imbunatatirea izolatiei termice, contribuind astfel la buna functionare a sistemelor de incalzire si racire si implicit la reducerea facturilor de energie electrica si gaz. Jaluzelele exterioare pot monta la ferestrele blocurilor, cladirilor de birouri, caselor, vilelor, ori spatiilor comerciale. Iti prezentam in continuare un ghid care te va ajuta sa alegi rulourile potrivite nevoilor tale.