Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 56 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum se demonteaza si cum se monteaza un calorifer?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 17.03.2020 / Timp lectură: 2 min

Daca nu mai esti multumit de cum arata caloriferul cel vechi si vrei sa-l demontezi sau te afli in proces de renovare la etapa de instalare a radiatoarelor, atunci ghidul de fata este pentru tine. In acest articol iti spunem pas cu pas cum se demonteaza caloriferul cel vechi si cum il instalezi pe cel nou cumparat.

Cuprins

Cum demontez caloriferul?

1. Inchide robinetii caloriferului, robinetul de tur (cel din partea de sus) si robinetul de retur (cel din partea de jos).

2. Scoate presiunea din calorifer prin dopul de aerisire. Pregateste un recipient in care sa se scurga apa din calorifer. Desfa dopul cu o cheie de aerisit calorifere sau cu o surubelnita dreapta. Va incepe sa curga apa si sa iasa aerul.

3. Goleste caloriferul de apa. Pregateste o galeata si un recipient mai mic (o caserola) pe care sa o poti manui usor. Desurubeaza doar putin (cu ajutorul unei chei reglabile) filetul de la robinetul de retur (cel de jos).

Pozitioneaza recipentul dedesubtul lui. Este necesar sa desfaci cu grija filetul pentru ca apa sa nu curga pe podea. Astfel, ea se va scurge putin cate putin in recipient. Pe masura ce vasul se umple, toarna continutul in galeata de langa tine. Dupa ce toata apa a iesit din calorifer poti desuruba complet filetul.

4. Indeparteaza caloriferul de pe pozitie. Acum ca l-ai golit de apa, cu ajutorul cheii reglabile desurubeaza si filetul de la robinetul de tur (cel de sus). Desprinde caloriferul din consolele de sustinere aflate pe perete sau daca este calorifer vechi, din fonta, scoate piesele de la insurubare. Apoi trage caloriferul din sistemul de prindere si indeparteaza-l de la spatiul de lucru.

Cum demontez caloriferul

Cum montez caloriferul nou?

1. Pregateste caloriferul. Scoate-l din ambalaj, vei vedea ca vine echipat cu o serie de accesorii precum dopul de inchidere, consolele pentru fixarea in perete, suruburi de prindere.

Prima data va trebui sa scoti dopurile provizorii din plastic cu care este prevazut caloriferul. Mai departe fixeaza ventilul de aerisire in partea de sus si capacul de inchidere jos, pe partea care nu va fi racordata. Urmeaza sa fixezi cate o reductie adaptata robinetului de tur si a celui de retur.

Aplica calti si pasta de etansare pe fiecare filet de reductie inainte de insurubare. Apoi vei monta robinetii de tur si retur.

2. Verifica pozitia caloriferului pe perete in functie de conductele de tur si retur. Prima data insereaza profilele de suport pe spatele caloriferului. Realizeaza cu atentie masuratorile, distanta intre suporti si locul de intrare al tevii, dar si distantele pana acolo unde vor trebui date gaurile. Toate aceste masuratori vor fi notate cu creionul pe perete, pentru a sti astfel unde vor fi pozitionate consolele.

3. Instaleaza consolele de sustinere. Cu ajutorul bormasinii realizeaza gaurile, insereaza apoi diblurile si ultimul pas, insurubeaza consolele de sustinere a caloriferului. Ajuta-te de boloc pentru a verifica ca aliniezi perfect pe orizontala si verticala consolele de prindere a caloriferului.

4. Racordeaza caloriferul. Fixeaza tevile la robinetii de tur si retur. In final, aeriseste caloriferul. Deschide aerisitorul cu cheia lui speciala. Va iesi aerul si apa va curge in recipientul pe care l-ai pregatit in acest scop. Cand ai terminat, inchide robinetul de aerisire si deschide-le pe cele de tur si retur.

Cum montez caloriferul nou

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Fierul forjat este un material elegant si durabil, intalnit in casele noastre fie la mobilierul de gradina, la garduri si balustrade, fie la obiecte decorative, ca de exemplu un sfesnic, un suport pentru sticla de vin ori rama unei oglinzi. Este important sa nu neglijezi intretinerea obiectelor din fier forjat, dat fiind faptul ca este un material predispus la rugina. Prin urmare, daca te bucuri acasa de prezenta fierului forjat si vrei sa ii asiguri o durata cat mai mare de viata si un aspect estetic, afla cum se curata si cum se pastreaza in conditii optime acest material.
Montarea corecta a mochetei - sfaturi pentru pregatirile necesare, lipire si fixare Mocheta este recomandata pentru spatii ale casei precum livingul sau dormitoarele, oferind o senzatie placuta, atunci cand se paseste pe suprafata sa. Pentru ca pot fi gasite intr-o gama variata de nuante si modele, mocheta este usor de integrat in decorul oricarui spatiu al casei. Montarea corecta a unei mochete trebuie sa tina cont atat de dimensiunile spatiului respectiv, cat si de usurinta cu care aceasta poate fi scoasa, in eventualitatea unei renovari.
Deoarece usile de interior sunt folosite de nenumarate ori in fiecare zi, alegerea acestora este un pas important in amenajarea unei locuinte sau a unui spatiu de birouri. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale pentru a fi sigur ca usile pentru care optezi sunt de calitate, iti ofera intimitate, se potrivesc cu design-ul locuintei ori biroului, sunt durabile si asigura o buna izolare fonica.
Rulourile exterioare sunt o solutie eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interior, simplu de implementat atat la casa, cat si la bloc. Aceste sisteme pentru siguranta spatiilor interioare pot inlocui cu succes obloanele din lemn, material greu de intretinut si cu o rezistenta scazuta in fata factorilor meteorologici. In prezent, rulourile exterioare din aluminiu sau PVC reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea ferestrelor, fiind usor de curatat si oferind o serie intreaga de avantaje functionale: Asigura un confort termic sporit in lunile reci de iarna; Sporesc securitatea intregii locuinte; Protejeaza geamurile de diverse fenomene meteo - grindina, ninsori, furtuni; Pot reduce cu pana la 50% zgomotele de afara; Permit mai multa intimitate in spatiul casei; Ofera un aspect mult mai placut intregului imobil.